En kort historie om parfymeflasker (II)

Den antiente kunstformen av parfymeflasker spredte seg over Midtøsten før de ankom Hellas og Roma.I Roma ble parfymer antatt å ha medisinske egenskaper.Opprettelsen av 'aryballos', en liten sfærisk vase med smal hals, gjorde direkte påføring av kremer og oljer på huden mulig og veldig populær i de romerske badene.Fra det sjette århundre f.Kr. og utover ble Bottle formet som dyr, havfruer og gudebyster.

3

 

Teknikken med glassblåsing ble oppfunnet i Syria i det første århundre f.Kr.Det skulle senere bli en forhøyet kunstform i Venezia der glassblåsere produserte hetteglass og ampuller for å holde parfyme.

I løpet av middelalderen ble folk redde for å drikke vann av frykt for en epidemi.Så de begynte å bruke dekorative smykker som inneholdt beskyttende eliksirer for medisinsk bruk.

Det var den islamske verden som holdt liv i kunsten med parfyme og parfymeflasker takket være den blomstrende krydderhandelen og forbedringer i destillasjonsteknikker.Senere var ansiktene og parykkene ved hoffet til Ludvig XIV duft med pudder og parfymer.Lukter fra dårlige solingsmetoder krevde tunge parfymer for å skjule luktene.

 


Innleggstid: 14. juni 2023